Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megadom a szót Godó Lajosnak... Godó Lajos nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának "igen" szavazatát igényli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e Godó Lajos országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 237 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal, 16 tartózkodás mellett Godó Lajos mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/647. számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Békesi László képviselõtársunk, Magyar Szocialista Párt, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés dr. Békesi László országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének, a bizottság elõadójának; egyben átadom az elnöklést Maczó Ágnes alelnök asszonynak. (Taps.)

(Az ülés vezetését G. Nagyné dr. Maczó Ágnes veszi át.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage