Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Dr. Békesi László jelezte, hogy nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának "igen" szavazatát igényli.

Emlékeztetem önöket, hogy a mentelmi bizottság azt javasolta, hogy az Országgyûlés képviselõtársunk mentelmi jogát ne függessze fel. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e dr. Békesi László országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 3 szavazattal, 255 ellenszavazattal, 7 tartózkodással dr. Békesi László mentelmi jogát nem függeszti fel.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása.

Az MSZP frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. §-a e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/668. számon. A házbizottság az önkormányzati bizottságba - a Leszkovszki Tibor képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre - dr. Lusztig Pétert jelöli bizottsági tagnak. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással dr. Lusztig Pétert az önkormányzati bizottság tagjává megválasztotta.

Engedjék meg, hogy képviselõtársunknak eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy Kapronczi Mihály képviselõtársunk kulturális bizottsági tagsága - az FKGP frakciójából történt kizárása miatt - a Házszabály 32. § (1) bekezdés c) pontja alapján megszûnt.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/438. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/438/18., T/438/22. és /25. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem dr. Kovács Pál népjóléti miniszter urat, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. (Dr. Kovács Pál jelzi, hogy igen.) Igen. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage