Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, miniszter úr. Kéredezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az 1949. augusztus 12-én kötött genfi egyezményeket kiegészítõ és a nemzetközi fegyveres összeütközések áldozatainak védelmérõl szóló jegyzõkönyv 1. számú melléklete módosításának kihirdetésérõl, valamint az 1989. évi 20. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

(18.40)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Bernben, 1980. évi május 9. napján kelt Nemzetközi Vasúti Fuvarozási Egyezmény kihirdetésérõl szóló 1986. évi 2. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztést T/528. számon, a bizottsági ajánlásokat T/528/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium részérõl megadom a szót dr. Lotz Károly miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage