Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm, miniszter úr. Elõzetes írásbeli jelzés nem érkezett felszólalási szándékról. Kérdezem képviselõtársaimat: kíván-e valaki felszólalni? A Magyar Szocialista Párt részérõl Kónya Lajos kért szót. (Közbeszólás a bal oldalon: Tévedés.) Tévedés történt. Tehát szólásra senki nem jelentkezik.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem: van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele? Nincs.

Kérdezem, hogy dr. Lotz Károly miniszter úr kíván-e még valamit elmondani? Nem.

Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a Bernben, 1980. év május 9. napján kelt Nemzetközi Vasúti Fuvarozási Egyezmény kihirdetésérõl szóló 1986. évi 2. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 210 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány már korábban benyújtotta a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Kartájának megerõsítésérõl és a Magyar Köztársaság 2. cikkének 2. pontja szerinti kötelezettségvállalásairól szóló H/654. számú országgyûlési határozati javaslatát. Az elõterjesztõ most kérte a sürgõs tárgyalásbavételt.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e a sürgõs tárgyalással? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 201 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a "Magyar Honvédség alegységei légvédelmi rakéta éleslövészetérõl a Lengyel Köztársaságban" címet viselõ országgyûlési határozati javaslatát, H/677. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e a sürgõs tárgyalással? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 203 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Dr. Salamon László képviselõtársunk, a Magyar Demokrata Fórum képviselõje elõterjesztését T/485. számon, az önkormányzati bizottság ajánlását T/485/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Pozsgai Balázsnak, az önkormányzati bizottság alelnökének, a bizottság elõadójának. (Zaj, számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage