Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki felszólalni e tárgykörben.

Toller László, a Magyar Szocialista Párt részérõl. (Dr. Toller László: Nem!) Tévedés.

Felszólalásra képviselõtársaim közül senki sem jelentkezett, ezért kérdezem dr. Csiha Judit államtitkár asszonyt, kíván-e a vita végén a viszonválasz lehetõségével élni. (Dr. Csiha Judit: Nem kívánok.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a részletes vitára bocsátásról holnap délután határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a találmányok szabadalmi oltalmáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/486. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/486/2-4. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársamnak adom meg a szót: a Magyar Demokrata Fórum részérõl Sepsey Tamás képviselõ úr jelentkezett. (Közbeszólások: Nincs jelen!) Nincs jelen az ülésteremben.

Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni e tárgykörben. (Senki nem jelentkezik.) Nincs jelzés. Ezért, tisztelt Országgyûlés, kérdezem dr. Csiha Judit igazságügyi minisztériumi államtitkár asszonyt, kíván-e valamilyen kérdésben megszólalni. (Dr. Csiha Judit: Nem.) Nem kíván. Az általános vitát lezárom, a részletes vitára bocsátásra holnap délután kerül sor.

Soron következik a nemzeti szabványosításról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/452. számon kapták kézhez képviselõtársaim, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/452/31. számon. Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökét - a gazdasági, az európai integrációs ügyek és az alkotmányügyi bizottságot -, kívánnak-e elõadót állítani. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánnak.

(18.40)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. §-ának (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni.

A Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében az Országgyûlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk. Ennek megfelelõen indítványozom az ajánlás 1-6. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, melyek a törvény célját és egyes fogalmak meghatározásait tartalmazzák.

Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm, látható többség. (Derültség, zaj.)

Kérdezem önöket, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz, tehát az 1-6. pontokig. (Dr. Ábrahám Tibor jelentkezik.) Igen, Ábrahám Tibor jelezte szólási szándékát. (Dr. Ábrahám Tibor a szónoki emelvény felé indul.) Megadom a szót Ábrahám Tibornak, de kérném, hogy a helyérõl mondja el - a házbizottság javaslata alapján - a felszólalását. Tehát megadom a szót Ábrahám Tibornak, a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage