Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Mielõtt továbbmennénk, tisztelt Országgyûlés, kérem, hogy egy picit halkabbak legyenek, mert a szólásra jelentkezõ képviselõket innen alig lehet hallani! Rendkívül nagy illetlenségnek tartom, ha meg sem akarják hallgatni.

Kérdezem a kormány jelen lévõ képviselõit, kíván-e közülük valaki felszólalni. Nem. Kérdezem dr. Kádár Bélát, a költségvetési bizottság elnökét, kíván-e a bizottság elõadót állítani. Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Írásban elõzetesen senki nem jelzett felszólalási szándékot. Kérdezem: kíván-e valaki a kérdéshez hozzászólni. Jelzés nem érkezett. Módosító javaslatot senki nem nyújtott be.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat sem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki nem jelentkezik.) Megkérdezem Szabó Sándornét, a napirendi pont elõadóját, kíván-e még valamit elmondani. Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. A határozathozatal következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az értelmi fogyatékosokat segítõ érdekvédelmi szervezetek támogatására szolgáló keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérném Für Lajos gépének bekapcsolását. Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. Az indoklásra maximum 3 perc áll rendelkezésükre. Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az audiovizuális mûvek nemzetközi nyilvántartásáról szóló 1989. évi genfi szerzõdéshez való csatlakozásról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és lehetõség szerinti határozathozatala. Az elõterjesztést H/408. számon, a bizottságok ajánlásait H/408/1-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Elsõként megadom a szót dr. Csiha Juditnak, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkárának, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage