Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Mivel elõzetes írásbeli jelentkezés nem történt, kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Nincs jelzés. Módosító javaslat nem érkezett, ezért részletes vitára e kérdésben nem kerül sor; a törvényjavaslatok elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincsen. Mivel vita nem volt, nem kérdezem meg Világosi Gábor államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni. (Derültség, zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom, a határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és Ukrajna kormánya között személyeknek a közös államhatáron történõ átadásáról és átvételérõl szóló, Budapesten, 1993. február 26-án aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 268 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és Románia kormánya között személyek átvételérõl szóló, Bukarestben, 1992. szeptember 1-jén aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 267 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. Mécs Imre? (Zaj, közbeszólás: Nincs itt!) Tévedés történt.

Jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Gaál Gyula képviselõ úr, a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl önálló indítványt nyújtott be, melyet T/676. számon kaptak kézhez.

A házbizottság tegnapi ülésén úgy foglalt állást, hogy mai ülésnapunkon csak az elõterjesztõ expozéjára kerüljön sor. (Általános zaj.) Megadom a szót Gaál Gyula képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának, és tisztelettel kérem képviselõtársaimat, hogy egy kicsit halkabban legyenek. (Zaj, több képviselõ távozik az ülésterembõl.)

Tisztelt Országgyûlés! Türelemmel megvárjuk, amíg elhagyják a termet azok, akik nem akarják hallgatni az elõadót. (Derültség, nagy zaj.) Kérem, olyan zaj van, hogy itt fönt nem halljuk az elõadót! (Zaj, derültség, közbeszólások: Lent sem!) Tehát megadom a szót Gaál Gyula képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage