Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A Fidesz képviselõcsoportja vezérszónoki felszólalását késõbbi idõpontban kívánja ismertetni, az általános vitát így elnapolom. Folytatására jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján kijelölöm

az Észak-atlanti Szerzõdés Szervezetével aláírt békepartnerség- program keretdokumentumának törvénybe iktatásáról és annak a Magyar Köztársaság által történõ végrehajtásáról szóló törvényjavaslatra, valamint az Észak-atlanti Szerzõdés Szervezetével aláírt békepartnerség-program keretdokumentumának megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatra a honvédelmi bizottságot és a külügyi bizottságot;

a szakképzésrõl szóló 1993. évi LXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra a foglalkoztatási az oktatási, az önkormányzati és a mezõgazdasági bizottságot;

a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvényjavaslatra, valamint a Nemzeti Közmûsor-szolgáltató Közalapítvány alapító okiratáról szóló országgyûlési határozati javaslatra, illetõleg a rádiózásról és a televíziózásról szóló 1995. évi törvénnyel szervezeti formában átalakított és a Nemzeti Közmûsor-szolgáltató Közalapítvány tulajdonába átadott Magyar Rádió, illetve Magyar Televízió közhasznú társaságok alapító okiratairól szóló országgyûlési határozati javaslatokra a kulturális és az alkotmányügyi bizottságot;

a Magyar Nemzeti Bank 1994. évi tevékenységérõl szóló beszámolóra a költségvetési, a gazdasági és a mezõgazdasági bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a büntetõeljárásról 1973. évi I. sz. tövény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájának folytatása és lezárása.

Az elõterjesztést T/673. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását T/673/7. számon kapták kézhez. Emlékeztetem Önöket, hogy május 24-ei ülésünkön az úgynevezett gyorsító csomag részletes vitája megnyílt, de idõ hiányában felszólalásokra már nem kerülhetett sor. Az alkotmányügyi bizottság jelezte, hogy nem kíván a törvény részletes vitájában elõadót állítani. Felhívom az önök figyelmét, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan lehet felszólalni. Az ajánlás 1., 2., 3., 5., 7. 8., 9. és 10. számú pontjai a törvényjavaslat 1. és 2. §-ának, valamint az 5. §-tól 9. §- ának és a 10. § (2) bekezdésének elhagyásával a hatályos szabályozást kívánják fenntartani.

Az érintett jogszabályhelyekre irányul az ajánlás 4., 6. és 11. számú pontja. Indítványozom ezért a felsorolt módosító javaslatok tárgyalásának összekapcsolását. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Köszönöm. Látható többség.

Elõzetesen írásban jelezte szólási szándékát dr. K. Csontos Miklós képviselõ úr. Mivel nem tartózkodik az ülésteremben, kérdezem, ki kíván szólni. (Dr. Balsai István jelentkezik.)

Megadom a szót Balsai István képviselõ úrnak, a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportjától.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage