Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyûlés! A T/673/7. számú ajánlás 6. pontjában lévõ módosító javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Az ajánlás 3., 5., 7., 9. és 10. pontjaiban lévõ javaslatok ugyancsak nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását, de az MDF képviselõcsoportja szavazást kért.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak a képviselõcsoportok vezetõihez eljuttatott levele szerint a T/673/7. számú ajánlás 11. pontját a kormány támogatja. Most tehát a kormány által támogatott módosító javaslatot teszem fel szavazásra.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás 11. pontjában lévõ támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatot 237 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott.

Az 1. pontban Balsai István az 1. § elhagyását javasolja, amely a vétségi eljárás szabályainak alkalmazhatósága tekintetében a hatályos szabályozást kívánja fenntartani.

A bizottság nem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 175 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 2. pontban K. Csontos Miklós, Csákabonyi Balázs, Csizmadia László a törvényjavaslat 2. §-ának elhagyását javasolják, amelyben a tárgyalás elõkészítésére vonatkozó határidõket illetõen a hatályos szabályozást kívánják fenntartani.

A bizottság nem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 169 ellenszavazattal, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 3. pontban Balsai István a törvényjavaslat 5. §-ának elhagyását javasolja. Eszerint: a tárgyalás mellõzésével végrehajtásában felfüggesztett büntetések kiszabása, illetõleg mellékbüntetés önálló büntetésként való alkalmazása vagy próbára bocsátás esetén ne a vétségi eljárás szabályai szerint kelljen eljárni.

Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 65 igen szavazattal, 182 ellenszavazattal, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az 5. pontban Balsai István a törvényjavaslat 6. §-ának elhagyását indítványozza. Eszerint: a tárgyalás mellõzésével elbírált ügyek vonatkozásában a hatályos szabályozás maradjon fenn.

Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 4. pontban lévõ indítvány elfogadását.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 189 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 4. és 8. pontban Csákabonyi Balázs és Csizmadia László a törvényjavaslat 6. §-ának módosítását és 8. §-ának elhagyását indítványozzák. Lényege: a bíróság az ügyet tárgyalás mellõzésével ne csak ügyészi indítványra bírálhassa el.

A bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 41 igen szavazattal, 208 ellenszavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(19.40)

Az ajánlás 7. pontjában Balsai István a törvényjavaslat 7. §-ának elhagyását javasolja. Az indítvány tartalmilag összefügg a 10. pontban lévõ javaslattal, mely a 10. § (2) bekezdésének elhagyását indítványozza. Lényege: a határidõk számításának vonatkozásában a hatályos szabályozás maradjon fenn. Az összetartozó javaslatokról együtt szavazunk. Egyik javaslat sem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, frakciókérésre szavazunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 9. pontban Balsai István a törvényjavaslat 9. §-ának elhagyását javasolja. Ebben a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint tárgyalás mellõzésével hozott végzés rendelkezõ részének tartalmára vonatkozóan a hatályos szabályozás fenntartását indítványozza. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 185 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen jelzés nem érkezett. Ezért bejelentem, hogy a zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a bírósági cégnyilvántartásról és a cégek törvényességi felügyeletérõl szóló 1989. évi 23. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/675. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok együttes ajánlásait T/675/9. és T/675/14. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A részletes vita végén a miniszter úr jelezte, hogy most kívánnak válaszolni a vitában elhangzottakra, ezért megadom a szót Csiha Judit államtitkár asszonynak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage