Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem a további hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit vagy jelen levõ tisztségviselõit, kívánnak-e elõadót állítani. Elõször az alkotmányügyi bizottság tisztségviselõit kérdezem. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván elõadót állítani az alkotmányügyi bizottság. A gazdasági bizottság? (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Miként korábban is az eddigi részletes vitáknál, ismételten emlékeztetek arra, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz, illetve a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.

(18.30)

Emlékeztetek arra is, hogy a Házszabály 105. § (2) bekezdése értelmében a részletes vitát a bevezetésre és a címre vonatkozóan a vita végén kell megnyitni és lezárni.

Az ajánlás 1. pontjához erre tekintettel a részletes vita végén lehet majd hozzászólni.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom az ajánlás 2-8. pontjainak összekapcsolását, melyek a törvényjavaslat 1. és 2. §-ai helyébe új szöveg felvételét, illetve jogszabályhelyek módosítását kezdeményezik és javasolják. Az indítványról kézfelemeléssel szavaz az Országgyûlés.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség. Megállapítom tehát, hogy az Országgyûlés a 2-8. pontok együttes tárgyalását elrendelte.

Írásban Szalay Gábor képviselõ úr és Dornbach Alajos képviselõ úr jelezte felszólalási szándékát. Gyakorlatilag itt is az a helyzet állt elõ, hogy a vita két részre tagolódik: a cím a végén, de tulajdonképpen a törvény többi részét ezzel az eljárási döntéssel összekapcsoltuk. Úgy tûnik, ha a címen és a bevezetõn kívül Szalay Gábor képviselõ úrnak, Dornbach Alajos képviselõ úrnak vagy másnak van hozzászólnivalója, akkor a részletes vita e szakaszában kell ezt jeleznie. Elõször megadom a szót Szalay Gábornak, a Szabad Demokraták Szövetsége frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage