Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e még valaki felszólalni ebben a témakörben. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, tehát az elõterjesztés elfogadásáról kell döntenünk. Van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele? (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Megkérdezem, Szent-Iványi István államtitkár úr... (Dr. Szent-Iványi István tagadólag int.).., nem kíván reagálni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. A határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelmérõl szóló keretegyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 255 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az államtitokról és a szolgálati titokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1048. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/1048/16., T/1048/26., T/1048/28. és T/1048/30. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage