Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Mivel más képviselõcsoport nem kívánja indokolni szavazását, áttérünk a következõ témánkra. Soron következik

a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/985. számon, az egységes javaslatot pedig T/985/31. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be T/985/32. számon, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/985/33. számon.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, kívánja-e indokolni az ajánlását. - Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. Nincs jelentkezõ. A záróvitát lezárom.

Megkérdezem miniszter urat.(Dr. Bokros Lajos pénzügyminiszter: Nem kívánok.) Az ajánláshoz nem kíván hozzáfûzni véleményt.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait az alkotmányügyi bizottság T/985/33. számú ajánlásának 1- 7-ig terjedõ pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 193 igen, 30 ellenszavazat és 27 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 193 igen, 59 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megadom a szót Gyõriványi Sándor képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja szavazatát indokolja.

(13.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage