Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, amelyeket az elõterjesztõ támogat. Felhívom a figyelmüket, hogy a határozathozatal során figyelembe vesszük azokat a tárgyalás összevonására vonatkozó ügyrendi döntéseket, amelyekrõl a részletes vitában az Országgyûlés határozott.

Az ajánlás 1., 2., 14., 15. számú pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határozunk. Bejelentem, hogy az ajánlás 4. és 6. számú pontjait elõterjesztõje visszavonta.

A T/1094/16. számú ajánlás 5., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13. számú pontjában lévõ módosító javaslatokat teszem fel szavazásra. Felhívom a figyelmüket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja a kiegészítõ ajánlás 2. számú pontjában lévõ javaslat elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 267 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

Az ajánlás 3. számú pontjában Tokár István a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésében a törvény 7. § (1) bekezdésének jogszabály-hivatkozását kívánja pontosítani. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 31 szavazattal, 202 ellenszavazattal, 37 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 1. számú pontjában Balsay István a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 8. § (2) bekezdése kiegészítését kezdeményezi. Eszerint a területi érdekegyeztetés során a megyei munkaügyi tanács köteles figyelembe venni a megyei jogú város és a megyei jogú közgyûlés által létrehozott egyeztetõ bizottság véleményét is. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal, 12 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyrõl kellett volna, de nem szavazott a tisztelt Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a Magyar Honvédség 1995. és 1996. év végi részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést H/1326. számon, a honvédelmi bizottság ajánlását H/1326/4. számon kapták kézhez.

Megkérdezem a Keleti György honvédelmi miniszter urat helyettesítõ Fodor István államtitkár urat, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni. (Dr. Fodor István: Igen, elnök asszony!) Igen. Megadom a szót Fodor István államtitkár úrnak.

(18.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage