Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját:

Elõször a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitájára kerül sor, majd

az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitájának megkezdésével fejezzük be ülésünk munkáját.

Soron következik tehát a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitája. Az elõterjesztést T/1456. számon, a költségvetési bizottság tájékoztatóját pedig - amely a múlt heti határozathozatal egyes döntéseit átvezette az elõterjesztésen - T/1456/526. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a költségvetési bizottságot, hogy kívánja-e a bizottság tájékoztatóját kiegészíteni. (Nincs ilyen jelzés.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Most javaslatot teszek a részletes vitában alkalmazható, Házszabálynak megfelelõ tárgyalástechnikai összevonásokra.

Az elsõ vitaszakaszt a normaszöveg egyes rendelkezéseinek megvitatása képezi, majd a törvényjavaslat egyes mellékleteire vonatkozóan külön-külön nyílik meg a vita. Annak érdekében, hogy a vitát ne szakítsuk meg ügyrendi döntésekkel, kezdeményezem, hogy most összevontan határozzon az Országgyûlés az elõbb ismertetett tagolásról. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a részletes vita általam javasolt tárgyalástechnikájával. Amennyiben igen, kérem, kézfelemeléssel jelezzék. (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Kérem képviselõtársaimat, hogy a Házszabály értelmében csak a módosító javaslatokhoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez szóljanak hozzá.

Tisztelt Országgyûlés! Az elsõ vitaszakasz a törvényjavaslat 1-97. §-ainak megvitatása. Ebben a törvényjavaslat normaszövegéhez érkezett módosító javaslatokhoz lehet hozzászólni. Megadom a szót Hajdú Zoltán képviselõ úrnak, Szabad Demokraták Szövetsége.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage