Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Hegyi Gyula képviselõ úr. Szeretném jelezni - apró eljárási kérdés -, képviselõ úr kérte, hogy a napirend utáni hozzászólásának tárgyát jelöljem meg. Mivel azonban ez eddig nem volt gyakorlatban, nem kívánom megjelölni; majd a házbizottság ülésén erre vissza fogunk térni. A gondolat az, hogy a nyilvánosság is megismerhesse, mirõl kíván szólni napirend után. Azt hiszem, hogy a következõkben ezt a gyakorlatot érdemes lesz folytatni.

Tisztelt Országgyûlés! A holnapi napon napirend elõtti felszólalásra jelentkezett dr. Torgyán József frakcióvezetõ úr, Független Kisgazdapárt; dr. Semjén Zsolt frakcióvezetõ-helyettes úr, KDNP; dr. Dobos Krisztina frakcióvezetõ-helyettes, MDF; és Németh Zsolt frakcióvezetõ-helyettes úr, Fidesz.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy dr. Schamschula György képviselõ úr tájékoztatott arról, miszerint 1996. február 1-jei hatállyal az MDF országgyûlési képviselõcsoportjából kilépett, és képviselõi munkáját a független képviselõk között kívánja folytatni. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a kilépéssel a Házszabály 32. § (1) bekezdésének c) pontja alapján képviselõtársunk bizottsági megbízatása is megszûnik.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 51. § (2) bekezdésének értelmében az a képviselõ, akinek mentelmi jogát az Országgyûlés felfüggesztette, jogosult kétperces idõkeretben az ülésnap napirendi pontjainak tárgyalása elõtt az eljárás jogerõs befejezésérõl az Országgyûlést tájékoztatni. Dr. Rapcsák András képviselõtársunk, KDNP, jelezte, hogy két eljárás jogerõs befejezésérõl kívánja tájékoztatni az Országgyûlést. Megadom a szót a képviselõ úrnak négy perc idõtartamban.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage