Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Dr. Salamon László nemet int.) A bizottság elnöke jelzi, hogy nem kíván.

Megkérdezem dr. Eörsi Mátyást, a külügyi bizottság elnökét, kíván-e a külügyi bizottság elõadót állítani. (Dr. Eörsi Mátyás nemet int.) A bizottság elnöke jelzi, hogy nem kíván.

Írásban senki nem jelentkezett hozzászólásra. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki ebben a tárgykörben felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelentkezik, így a vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincsen.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a békéltetésrõl és választott bíráskodásról az Európai Biztonsági és Együttmûködési Értekezlet keretében Stockholmban 1992. december 15-én létrejött egyezményt, és az egyezmény 13. cikke alapján létrehozott pénzügyi jegyzõkönyv kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 284 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

(17.20)

Megkérdezem, hogy kívánja-e valamelyik képviselõcsoport indokolni a szavazatát. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Most soron következik a Szlovén Köztársaságnak a Magyar Köztársaság és a JSZSZK közötti kétoldalú nemzetközi szerzõdéseihez való jogutódlásról szóló, Budapesten 1995. február 6-án aláírt jegyzõkönyv megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/1870. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/1870/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Szent-Iványi István politikai államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage