Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a részletes vitára bocsátásra holnap délután kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság polgári törvénykönyve egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1592. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/1592/44. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az alkotmányügyi bizottság és a gazdasági bizottság, azt hiszem, nem kíván elõadót állítani. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Most javaslatot teszek a részletes vita szerkezetére. Elõször a zálogjog általános szabályainak módosítására irányuló indítványok megvitatását kezdeményezem az ajánlás 1. és 2. pontjai szerint; majd

a 3-21. pontokban, illetõleg a 45. pontban lévõ módosító indítványok vitájára kerülhet sor, ez a szakasz a zálogjog tárgyára, fajtáira vonatkozó módosító javaslatok megvitatásából áll;

a következõ vitaegységet a zálogjog keletkezése és megszûnése tárgyában benyújtott módosító javaslatok képezik, az ajánlás 22-32. pontjáig, továbbá a 37., 38. pontok szerint, ehhez kapcsolódnak a 44. és a 46. pontokban lévõ indítványok, amelyek az ügyvédek okiratszerkesztésének szabályaival foglalkoznak, majd a zálogjog érvényesítésének szabályát módosító 33-36. ajánláspontok következnek;

végül az önálló zálogjog intézményéhez elõterjesztett módosító javaslatok vitájára kerülhet sor, az ajánlás 39-43. pontjáig terjedõk szerint.

Megkérdezem képviselõtársaimat, egyetértenek-e a részletes vita általam javasolt szerkezetével. Aki igen, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés a részletes vita szerkezetére tett javaslatomat elfogadta.

Most a részletes vita elsõ szakasza következik, az ajánlás 1. és 2. pontjai szerint. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Nem. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Most a részletes vita második szakasza következik, az ajánlás 3-21. és a 45. pontja szerint. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni. Sepsey Tamás képviselõ úrnak adom meg a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage