Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az ebédszünetben megtartott hétpárti egyeztetések után soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása.

(17.40)

Az MDF frakcióvezetõjének ajánlása alapján, a Házszabály 23. §-a e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatokat terjeszt elõ H/2304. számon.

A házbizottság a gazdasági bizottságba - a dr. Schamschula György képviselõ úr korábbi lemondásával megüresedett helyre - Nahimi Pétert jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 251 igen szavazattal, 2 nem szavazat, 7 tartózkodás mellett Nahimi Pétert a gazdasági bizottság tagjává megválasztotta. Engedjék meg, hogy új megbízatásához sikert és eredményes munkát kívánjak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a számvevõszéki bizottság - dr. Schamschula György korábbi lemondása miatt - megüresedett alelnöki helyére dr. Sepsey Tamás képviselõ urat jelöli a bizottság alelnökévé.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 243 igen szavazattal, 8 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett dr. Sepsey Tamást a számvevõszéki bizottság alelnökévé megválasztotta. Engedjék meg, hogy új pozíciójához sok sikert és eredményes munkát kívánjak magam és az Országgyûlés nevében. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a büntetõ törvénykönyvrõl szóló '78. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése - de elõzetesen két perc szünetet rendelek el. (Számos képviselõ távozik az ülésterembõl. - Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a büntetõ törvénykönyvrõl szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Az elõterjesztést T/1966. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/1966/2-4. és 14. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem dr. Csiha Judit államtitkár asszonyt, hogy kíván-e szólni. (Dr. Csiha Judit szólásra jelentkezik.) Megadom a szót államtitkár asszonynak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage