Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

Az ajánlás 1., 4., 9., 12., 13. és 20. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, így ennek hiányában nem határoz róluk az Országgyûlés.

Ugyancsak nem kapták meg a szükséges támogatást az ajánlás 17. és 32. pontjai, de ezekrõl a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja szavazást kért.

A T/1979/22. számú ajánlás 5., 10., 11., 29. és 30. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat az elõterjesztõ támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 261 igen szavazattal, 9 ellenében, 2 tartózkodással elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott.

Az ajánlás 2., 3., 6., 7., 8., 15., 16., 18., 19., 22., 23., 24., 25., 26., 27. és 28. pontjaiban Hack Péter különbözõ törvényhelyeken azt javasolja, hogy a nemzetközi bûnügyi jogsegéllyel kapcsolatos hatáskör kizárólag az igazságügy-miniszterhez legyen telepítve. Az összetartozó módosító javaslatokról egy szavazással határozunk. Az indítványokat az alkotmányügyi bizottság támogatja, az emberi jogi és az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 120 igen szavazattal, 137 nem szavazattal, 15 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 14., 17., 21. és 31. pontjaiban K. Csontos Miklós különbözõ törvényhelyeken szövegpontosító indítványokat terjeszt elõ. A szövegpontosító javaslatokról egy szavazással határozunk. Az indítványokat a bizottságok nem támogatják; a 17. pontban lévõ javaslatról frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 62 igen szavazattal, 167 nem szavazattal, 42 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 32. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 83. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint, ha az ügyész vagy a bíróság külföldrõl eljárási jogsegély keretében tanút vagy szakértõt idéz, részükre a tartózkodás költségének fedezésére elõleget kell folyósítani. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 181 ellenében, 8 tartózkodással nem fogadta el.

A határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1568. számon, a bizottságok együttes ajánlásait T/1568/423., /475. és /497. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Fodor István államtitkár úrnak, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkárának, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage