Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Soron következik a magyar közlekedéspolitikáról és a megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása.

Az elõterjesztést H/1311. számon, az egységes javaslatot H/1311/15. számon kapták kézhez. A Házszabály alapján az elõterjesztõ módosító javaslatot nyújtott be, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített H/1311/17. számon.

Hack Péter urat kérdezem, kívánja-e szóban kiegészíteni? Jelezte, hogy nem. Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmaznunk. Itt semmi probléma nem adódhat, mert egy pontból áll a javaslat, ezért kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki szólni e módosító javaslathoz kapcsolódóan? Jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom.

A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Tisztelt Országgyûlés! (Mivel az elnök mikrofonja elhalkul, több képviselõ közbeszól: Nem halljuk!)

A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatát T/1311/17. számú ajánlás 1. pontjának megfelelõen.Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 298 igen szavazattal, 23 nem szavazattal, 17 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a magyar közlekedéspolitikáról és a megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint?

(19.00)

Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 298 igen szavazattal, 24 ellenében, 17 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

A frakciók szavazatukat indokolhatják. Elõzetesen jelezte a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja, hogy dr. Torgyán József indokolja a szavazatot. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage