Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Senki nem jelezte hozzászólási szándékát, ezért az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem került sor, az országgyûlési határozat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Tehát a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Cseh 94 Köztársaság kormánya között 1992. december 31-én hatályban lévõ magyar- csehszlovák nemzetközi és tárcaközi szerzõdésekrõl szóló, Budapesten, 1995. szeptember 21-én aláírt jegyzõkönyv megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e indokolni szavazatukat? Für Lajos sem kívánja, ugye? ( Für Lajos: Nem.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság kormánya és a Bosznia-Hercegovinai Köztársaság kormánya között személyeknek az államhatáron történõ átadásáról és átvételérõl szóló, Budapesten, 1996. április 21-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat, valamint a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Szlovén Köztársaság kormánya között személyeknek a közös államhatáron történõ átvételérõl szóló, Ljubljanában, 1992. október 20. napján aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat együttes általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztéseket H/2868-as és T/2886-os számokon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok írásban terjesztették elõ ajánlásaikat. Megadom a szót Világosi Gábor államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage