Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kénytelen vagyok megjegyezni, hogy a házbizottságon a pártfrakciók képviseletében jelen lévõk olyan megállapodást kötöttek, hogy 15 perces idõkeretben fognak az elsõ körben felszólalni a frakciók. Ezt egyetlen frakció sem kifogásolta a házbizottság ülésén. A 15 percben megállapodtak. Ilyenkor a szót ugyan nem vonjuk meg, de jelezzük az idõkeret leteltét.

Amire Torgyán József úr hivatkozott, Götzinger István úr beszédére a tb-törvénnyel kapcsolatosan, az már a második kör vitája volt. A megállapodásnak megfelelõen, amit a házbizottságban minden frakció jelenlétében kötöttek, az elsõ körre vonatkozik az idõkeret. A második körre nem szabott idõkeretet a házbizottság.

Én mindig figyelmeztetem a képviselõket az idõ leteltére, de kérném, hogy ha ilyen idõproblémák vannak, a házbizottságon úgy állapodjanak meg, hogy egyértelmû legyen. Ebben az esetben Götzinger István urat azért nem figyelmeztették, mert második körben beszélt. (Taps és közbeszólás a kormányzó pártok padsoraiban: Így van.) Mindezt azért tartottam szükségesnek elmondani, mert 7 perccel beszélte túl frakcióvezetõ úr a megállapodást. (Dr. Torgyán József jelentkezik.)

Ügyrendi kérdésben megadom a szót dr. Torgyán József úrnak, Független Kisgazdapárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage