Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én kénytelen vagyok indítványozni a házbizottság rendkívüli ülésének azonnali összehívását, (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) ha elnök asszony nem revideálja azt a nézetét, ami sajnos a tényekkel ellentétben áll. Sõt, ki kell jelentenem, elnök asszony olyan nyilatkozatot tett, ami nem felel meg a valóságnak. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Ugyanis Götzinger képviselõ úr felszólalásával kapcsolatban hadd utaljak a házbizottság ajánlására - szíveskedjék megtekinteni annak 5. oldalát, a 6/a, 6/b és 6/c elõterjesztéssel kapcsolatban csillaggal van észrevételezve, hogy a házbizottság ajánlása szerint az elsõ körben 15 perc, (Akar László rázza a fejét.) a második és a harmadik körben 10-10 perc áll rendelkezésre. Tehát a 10 perces idõkeret helyett Götzinger képviselõ úr 20 perc 40 másodpercet használt fel. Ez az egyik észrevételem.

A másik észrevételem: a Független Kisgazdapárt minden ilyen idõkeretes felszólalásra bejelentette a kifogását. Tehát nem felel meg a valóságnak, hogy a Kisgazdapárt ne kifogásolná a 15 meg 10 perces idõkereteket. Jelentõs gazdasági törvényekrõl van szó, a jelentõs gazdasági törvényeket illetõen elfogadhatatlan, hogy a legnagyobb ellenzéki pártot 15 vagy 10 perces idõkeretbe szorítsák be, hogy a legfontosabb észrevételeit se mondhassa el a nyilvánvalóan az országnak jelentõs károkat, tízmilliárdos károkat okozó adótörvények elõterjesztése tekintetében sem.

Tehát ezért jeleztem én, hogy nem kívánok ügyrendi vitát kezdeményezni, de ha egyszer az MSZP képviselõje több mint duplájával túllépheti a felszólalási idõkeretét, akkor talán a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetõje, elnöke is megteheti, hogy néhány perccel túllépi az idõkeretet. Ha ezt kifogásolja elnök asszony, akkor tessék összehívni a házbizottság rendkívüli ülését, hogy vitassuk meg, hogy miért van az, hogy az írásbeli elõterjesztésben más szerepel, mint az ön szóbeli elõadásában. Köszönöm a türelmét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage