Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az országgyûlési képviselõk jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok megtárgyalását a mentelmi, összeférhetetlenség és mandátumvizsgáló bizottság még nem fejezte be. Az elfogadott napirendi ajánlás azt tartalmazza, hogy a részletes vitára a bizottsági elõkészítéstõl függõen kerülhet sor. Mindezekre figyelemmel, tájékoztatom önöket, hogy a részletes vita várhatóan a jövõ heti napirendi ajánlás része lesz.

Tisztelt Országgyûlés! Jelezni szeretném, hogy az atomenergiáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját a Szabad Demokraták Szövetségének képviselõcsoportjának kérésére, a Házszabály 49. §-a alapján az ülést vezetõ elnök délután megnyitja és rögtön elnapolja.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság alkotmányának szabályozási elveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és lehetõség szerint lezárása. Az alkotmány- elõkészítõ bizottság önálló indítványát új változatban H/3358 számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 19. § (3) bekezdése szerint az Országgyûlés elnöke képviselõi felszólalása esetén a tárgysorozaton lévõ ugyanazoni további tárgyalása során vita és a szavazás lezárásáig az ülésvezetési feladatokat nem láthatja el, kivéve, ha az Országgyûlés ehhez hozzájárul. Az alkotmány szabályozási elveinek tárgyalása során az Országgyûlés elnöke elõterjesztõi minõségében szólni kíván. Kérem az Országgyûlés hozzájárulását ahhoz, hogy az Országgyûlés elnöke expozéja után is részt vehessen az ülés vezetésében. Errõl kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyet ért-e ezzel? Köszönöm. (Szavazás.) Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Gál Zoltán úrnak, az alkotmány-elõkészítõ bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

(8.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage