Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom. Folytatására és lezárására ma este kerül sor.

Most pedig soron következik a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitája. Az elõterjesztést T/3174-es számon, a költségvetési bizottság tájékoztatóját, amely a múlt heti határozathozatal egyes döntéseit átvezette az elõterjesztésen, T/3174/468-as számon kapták kézhez.

Kérdezem a költségvetési bizottságot, kívánja-e ajánlását szóban kiegészíteni? Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására a tavalyi évhez hasonlóan, a törvényjavaslat eddig elfogadott szerkezeti rendjének megfelelõen terjesztem elõ javaslatomat. A vita javasolt szerkezete tehát a következõ.

(11.40)

Az elsõ vitaszakaszt a normaszöveg egyes rendelkezéseinek megvitatása képezi. Majd a törvényjavaslat egyes mellékleteire vonatkozóan külön-külön nyílik meg a vita.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ismertetett vitaszerkezetet? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés jelen lévõ képviselõinek látható többsége indítványomat elfogadta.

Kérem, hogy a Házszabály értelmében csak a módosító javaslatokhoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez szóljanak hozzá.

Az elsõ vitaszakasz a törvényjavaslat 1-97. §-ainak megvitatása. Ebben a törvényjavaslat normaszövegéhez érkezett módosító javaslatokhoz lehet hozzászólni.

Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni? Elsõként megadom a szót Csépe Béla úrnak, Kereszténydemokrata Néppárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage