Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 134/E § (4) bekezdése szerint csak az a módosító indítvány bocsátható szavazásra, amely az alkotmány-elõkészítõ bizottság Házszabályban meghatározott támogatását megkapta. Ezekrõl a módosító javaslatokról az Országgyûlés a Házszabály 134/E § (5) bekezdése értelmében egy szavazással határoz.

Az alkotmányügyi bizottság által támogatott módosító javaslatokat ismertetem: a H/3358/37. számú ajánlás 1., 4., 5., 15., 23. és 34. pontjait az alkotmány-elõkészítõ bizottság támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmány 24. §-ának (3) bekezdése Brtelmében az alkotmány megváltoztatásához, valamint az alkotmányban meghatározott egyes döntések meghozatalához az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az alkotmány- elõkészítõ bizottság által támogatott és az ismertetett módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm szépen. Kimondom a határozatot: Rozgonyi József képviselõ úrnak a gépe nem mûködött, igennel szavazott. Rozgonyi József képviselõ úr igen szavazatával együtt 304 igen szavazattal, 23 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat a tisztelt Országgyûlés elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Nemzeti Bankról szóló 1991. évi LX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/3171. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/3171/35. és 56. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Medgyessy Péter pénzügyminiszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage