Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 191 igen szavazattal, 62 ellenében, 4 tartózkodással... (Dr. Szabad György jelzi, hogy nem mûködik a gépe, és nemmel szavaz.) ...még nem mondtam ki a határozatot; akkor Szabad György szavazatát hozzászámolva 191 igen, 63 nem szavazattal, 4 tartózkodással az elõterjesztést nem tárgyalja kivételes eljárásban az Országgyûlés.

A környezetvédelmi bizottság kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a holtágak megóvásával, hasznosításával és rehabilitációjával kapcsolatos feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/3624. számon. Kérdezem a környezetvédelmi bizottság alelnökeit, illetõleg jelen levõ tagjait, hogy kívánják-e a kivételes eljárást szóban indokolni. (Nem jelentkezik senki.) Jelzés nem érkezett, indokolni nem kívánják.

Újra felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyaláshoz a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Ennek értelmében kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 219 igen szavazattal, 46 ellenében, 3 tartózkodással az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

Az országgyûlési határozati javaslat vitájának lefolytatására a mezõgazdasági bizottságot jelölöm ki.

Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást is. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásbavételhez is a jelen levõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Ennek ismeretében kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, 37 ellenében, 7 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

Soron következik a Magyar Köztársaság és a NATO közötti 1997. évi Egyéni Partnerségi Program tervezetének jóváhagyásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést új változatban H/3693. számon kapták kézhez. Megadom a szót Keleti György honvédelmi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage