Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérdezem Tirts Tamás képviselõ urat, kíván-e felszólalni. (Nem.)

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli.

Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ úr mentelmi jogát az Országgyûlés ne függessze fel. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e Tirts Tamás országgyûlési képviselõ úr mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: Az Országgyûlés 115 igen szavazattal, 129 nem szavazattal és 33 tartózkodással Tirts Tamás mentelmi jogát nem függeszti fel.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. (Rövid szünet. - Képviselõk távoznak az ülésterembõl.)

Az elõterjesztést T/2599. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/2599/36-37. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót. Sorrendben: Puha Sándor, Szabad Demokraták Szövetsége; Kávássy Sándor, Független Kisgazdapárt; Csiha András, Magyar Szocialista Párt; Csóti György, Magyar Demokrata Fórum.

Megadom tehát a szót Puha Sándor képviselõ úrnak, Szabad Demokraták Szövetsége.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage