Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy több képviselõtársunk nem jelezte hozzászólási szándékát, a részletes vita e szakaszát lezárom, és megnyitom második szakaszát az ajánlás 56. pontjáról. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván senki szólni, ezért e szakaszt is lezárom, és az 57. pont következik - amelyet szintén lezárok, mivel senki nem kíván nyilatkozni.

Egyben jelzem a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a módosító javaslatokról a jövõ heti ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4019. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4019/34. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A hatáskörrel rendelkezõ bizottságok kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni? (Senki sem jelentkezik.) Nem.

A részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendje és módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel teszek javaslatot. Eszerint a részletes vita elsõ szakasza a törvényjavaslat 1-23. §-aihoz a munka törvénykönyve egyes szakaszainak módosítására benyújtott indítványokat tartalmazza, az ajánlás 2-61. pontja szerint. Ezekkel összefüggésben nyílik meg a vita az ajánlás 66., 72. és 73. pontjaira is.

A második szakasz a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását kezdeményezõ javaslatok vitájából áll az ajánlás 63-65. pontjai alapján, és végül a vita harmadik szakasza az ajánlás 67-71. pontjai szerint a hatályba léptetõ rendelkezések módosítását javasoló indítványokat tartalmazza.

Végül a törvényjavaslat címének módosítását kezdeményezõ 1. számú ajánláspont vitájára kerül sor.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e indítványomat. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Megnyitom tehát a részletes vita elsõ szakaszát az ajánlás 2-61., valamint 66., 72. és 73. pontjaiban szereplõ módosító javaslatokról, amelyhez Sümeghy Csaba képviselõ úr, Fidesz, kíván hozzászólni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap