Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 1., 4., 6., 7. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! A Fidesz-frakció szavazást kért az ajánlás 4. pontjában szereplõ indítványról, amely nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást. A kormány a kiegészítõ ajánlás 1. pontjában szereplõ módosító javaslatot támogatja, most tehát errõl határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 259 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal és 4 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatot elfogadta.

Az ajánlás 2. pontjában Dornbach Alajos és Koscsó Lajos a határozati javaslat 13. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. (Folyamatos moraj.)

Tisztelt Országgyûlés! Elnézést kérek! Szünetet fogok elrendelni! Egyszerûen az alelnök asszonynak már berekedt a torka. Ilyen zajban nem lehet beszélni!

Az ajánlás 2. pontjában Dornbach Alajos és Koscsó Lajos a határozati javaslat 13. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni a Házszabály 46. §-a (2) bekezdésére vonatkozóan. Az indítvány szerint a sürgõsségi javaslatot elõterjesztõje kétperces idõtartamban indokolhatja, és errõl az Országgyûlés vita nélkül határoz. Az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 48 ellenszavazattal és 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Az ajánlás 3. pontjában Trombitás Zoltán a határozati javaslat 14. §-ában a Házszabály 51. §-a (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi, amely szerint a napirend elõtti felszólalás ötperces idõtartama a képviselõcsoport vezetõje által megbízott tag részére is biztosítva van. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 78 igen szavazat, 185 ellenszavazat és 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 4. pontjában Trombitás Zoltán a határozati javaslat 14. §-ában a Házszabály 51. §-a (1) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint a napirend elõtti ügyekben a felszólalási szándékot az ülésnap megnyitása elõtt legalább egy órával kell bejelenteni. Frakciókérésre szavazunk. Az Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 58 igen szavazat, 211 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 5. pontjában Kutrucz Katalin a határozati javaslat 29. §- ában a Házszabály 98. §-a (5) bekezdésének módosítását javasolja. Indítványa szerint tárgysorozatba-vétel iránti kérelmet ülésszakonként hat alkalommal nyújthat be képviselõcsoport. Az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 251 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal és 3 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

Gaál Gyula az ajánlás 8., 9. és a kiegészítõ ajánlás 2. és 3. pontjait visszavonta.

Határozathozatalunk végére értünk.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, amelyrõl szavazni kellett volna és nem szavaztunk. (Nincs jelentkezõ.) Nincs. Zárószavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a mentelmi ügy. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/4651. számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Kovács Pál képviselõtársunk, MSZP, mentelmi ügyében.

(23.00)

A bizottság indítványozza, hogy a legfõbb ügyész átiratával érintett ügyben az Országgyûlés dr. Kovács Pál országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel.

Megadom a szót Varga Istvánnak, a mentelmi bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap