Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Felhívom figyelmüket, hogy a határozati javaslat kivételes eljárásba vételéhez a jelen lévõ képviselõk négyötödének igen szavazatára van szükség. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 239 igen szavazattal, 78 ellenében, 4 tartózkodással az elõterjesztést nem tárgyalja kivételes eljárásban.

A kormány kérte az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását. Felhívom figyelmüket, hogy az elõterjesztés sürgõs tárgyalásba vételéhez az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 254 képviselõnek az igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 igen szavazattal, 63 ellenében, 3 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/4773. számon benyújtotta a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1997. évi költségvetésérõl szóló 1996. évi CXXV. számú törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. (Dr. Magyar Bálint jelzi, hogy a gépe nem mûködik.) Kérem Magyar Bálint gépét bekapcsolni!

Az õ igen szavazatával kimondom a határozatot: 264 igennel, 43 nemmel és 9 tartózkodással az Országgyûlés a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

/Boros-Sasvári/

(17.30)

Soron következik a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július 28-án elfogadott, az 1989. évi 15. törvényerejû rendelettel kihirdetett egyezményhez fûzött nyilatkozat visszavonásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája. Az elõterjesztést H/4558. számon, a bizottságok ajánlásait H/4558/1-4. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Világosi Gábor államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap