Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Bizonyára mód lesz arra, hogy az említett törvényt az Országgyûlés még cikluszárás elõtt elfogadja.

Tisztelt Országgyûlés! A keddi napon napirend elõtti felszólalásra jelentkezett Sepsey Tamás frakcióvezetõ-helyettes úr, MDF; Lányi Zsolt frakcióvezetõ-helyettes úr, Független Kisgazdapárt; Szabad György frakcióvezetõ-helyettes úr, MDNP; Pokorni Zoltán frakcióvezetõ úr, Fidesz. A keddi napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Bánk Attila frakcióvezetõ-helyettes úr, Független Kisgazdapárt.

Tisztelt Országgyûlés! A benyújtott interpellációkat, kérdéseket, azonnali kérdéseket és írásbeli kérdéseket a kifüggesztett napirend mellékleteként megtekinthetik a képviselõtársaink a szokott helyen, és errõl tájékoztatást kaphatnak.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi bizottság elnöke november 12-én arról tájékoztatott, hogy a Kaszás Tibor képviselõ úrral szemben elrendelt összeférhetetlenségi eljárást a bizottság megszüntette, mert a vitatott gazdasági tisztségrõl a képviselõ úr lemondott.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az emberi jogi bizottság mai ülésén módosító javaslatokat nyújtott be a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti közcélú felhasználásáról szóló, valamint az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeirõl szóló törvényjavaslatokhoz. Erre figyelemmel e törvényjavaslatok esetében nem tudok javaslatot tenni arra, hogy az Országgyûlés holnap szavazzon a módosító javaslatokról.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a jelzett módosításokat figyelembe véve egyetért-e a házbizottság javaslatával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.

Ennek megfelelõen, tisztelt Országgyûlés, soron következik a devizáról szóló 1995. évi XCV. törvény módosításáról, valamint a biztosítóintézetekrõl és a biztosítási tevékenységrõl szóló 1995. évi XCVI. törvény módosításáról, továbbá a hitelintézetekrõl és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény módosításáról és az értékpapírok forgalomba hozataláról, a befektetési szolgáltatásokról és az értékpapírtõzsdérõl szóló 1996. évi CI. törvény módosításáról szóló elõterjesztések együttes általános vitájának megkezdése.

(16.10)

Az elõterjesztéseket T/5052., T/5053., T/5054. és T/5055. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. (Zaj.)

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, a napirendi pontok elõadójának.

Képviselõtársaimtól pedig figyelmet kérek! Aki nem kívánja a vitát figyelemmel kísérni, hagyja el a termet, többi képviselõtársam pedig lehetõleg foglaljon helyet!

Az államtitkár úré a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap