Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem a frakciókat, hogy melyik frakció kíván ehhez az ügyrendi észrevételhez hozzászólni. (Senki sem jelentkezik.) Egyik frakció sem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Tekintettel arra, hogy elhangzott Bauer Tamás képviselõ úr javaslata, miszerint halasszuk el a szavazást, kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy támogatja-e Bauer Tamás képviselõ úr javaslatát. Kérem, hogy azok, akik támogatják, kézfelemeléssel jelezzék! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a képviselõ úr javaslatát nem támogatja, így most sor kerül a határozathozatalra.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Apostoli Szentszék között a Katolikus Egyház magyarországi közszolgálati és hitéleti tevékenységének finanszírozásáról, valamint néhány vagyoni természetû kérdésrõl 1997. június 20-án aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, 35 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Soron következik az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/4680. számon, az egységes javaslatot pedig T/4680/75. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az ingatlan- nyilvántartásról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 243 igen szavazattal, 37 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/4935. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4935/32. és 55. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Fazakas Szabolcs ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter úrnak, aki zárszavában válaszolni kíván az egyéni vállalkozókról szóló 1990. évi V. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában elhangzottakra is. Miniszter urat illeti meg a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap