Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy dr. Dávid Ibolya frakcióvezetõ-helyettes asszony visszalépett a felszólalás szándékától.

Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett Dögei Imre képviselõ úr, a Független Kisgazdapárt részérõl, "Hazai helyzetkép tengerészeink képzésérõl és külkereskedelmünk jövõjérõl" címmel, valamint Kapronczi Mihály képviselõ úr, független képviselõ, "A bürokrácia újabb rémtettei a mezõgazdasági kisvállalkozók ellen" címmel.

Tisztelt Országgyûlés! A keddi napon napirend elõtti felszólalásra jelentkezett dr. Mészáros István frakcióvezetõ-helyettes úr, az SZDSZ részérõl; Bogárdi Zoltán frakcióvezetõ-helyettes úr, Magyar Demokrata Fórum; dr. Pusztai Erzsébet frakcióvezetõ-helyettes asszony, Magyar Demokrata Néppárt; Gyimóthy Géza frakcióvezetõ-helyettes úr, a Független Kisgazdapárt; Deutsch Tamás frakcióvezetõ-helyettes úr, a Fidesz és dr. Lamperth Mónika frakcióvezetõ-helyettes, a Magyar Szocialista Párt részérõl.

Tisztelt Országgyûlés! Kedden napirend utáni felszólalásra jelentkezett dr. Tímár György képviselõ úr és Dögei Imre képviselõ úr, a Független Kisgazdapárt részérõl.

Tisztelt Országgyûlés! A Szegedi Városi Bíróság rágalmazás vétsége miatt dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogának (Moraj az MSZP soraiból.) felfüggesztését indítványozta. A megkeresést kiadtam a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! A benyújtott interpellációkat, kérdéseket, azonnali kérdéseket és írásbeli kérdéseket a kifüggesztett napirend mellékleteként megtekinthetik képviselõtársaim, illetõleg a szervezési fõosztályon és a jegyzõi irodában tájékoztatást kaphatnak ezekrõl.

Most soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel jelezzék! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Most soron következik az emberi felhasználásra kerülõ gyógyszerekrõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/5095. számon, a bizottságok ajánlásait T/5095/1-4. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót a következõ sorrendben: elõször Pusztai Erzsébet kap szót, a Magyar Demokrata Néppárt részérõl; õt követi majd Tímár György képviselõ úr, amennyiben megérkezik; Tímár György képviselõ urat Gyõriványi Sándor képviselõ úr követi; õt pedig Selmeczi Gabriella képviselõ asszony, a Fidesz részérõl.

Szólásra következik Pusztai Erzsébet, a Magyar Demokrata Néppárt képviselõje.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap